Nederlands Vlaams Deutsch English (UK) English (US)

Omgeving, dagtrips en dagtochten rond Sevilla

Vanuit Sevilla zijn er meer dan genoeg opties voor mooie dagtrips met de fiets, (huur)auto, bus of trein in de omgeving. Hieronder enkele tips om ideeën op te doen als je een rondreis wilt maken door Andalusië. Kijk op onze pagina Bereikbaarheid hoe je eenvoudig en snel vervoer kan regelen.


wat te doen in sevilla santi ponce italica

Santiponce (Itálica)

Zo'n 10 kilometer van Sevilla ligt het dorpje Santiponce met de redelijk goed bewaarde Romeinse nederzetting Itálica. Dit was ooit een bloeiende stad rond de tweede eeuw. Nu is het een archeologische site waar je onder andere het opgegraven amfitheater, Romeinse baden, diverse mozaïeken, etc. kunt zien. Ongeveer zeventig procent is nog niet blootgelegd. De vele honderden pilaren van de Mezquita in Córdoba komen allen uit Itálica.

website locatie

Eenmaal in Santiponce? Bezoek dan gelijk het klooster San Isidoro del Campo. Een van de mooiste en oudste kloosters van Spanje maar nauwelijks bekend of bezocht. Bekijk de verschillende gebruikte bouwstijlen, de prachtige altaren, beeldhouwwerken en fresco's.

website locatie

Ga na afloop heerlijk eten in het dorpje, bijvoorbeeld bij Ventorrillo Canario iets schuin tegenover de in- en uitgang van Itálica. Bekend om de enorme stukken vlees van de barbeque die je met z'n allen deelt! Bijvoorbeeld de bekende chuleton de buey (ribstuk van het stier).

Santiponce is vanuit Sevilla, naast de auto of bus, ook goed te bereiken per fiets.

💡 Wist je dat..?

De toegang tot Itálica en monasterio San Isidoro del Campo gratis is voor EU ingezetenen op vertoon van je paspoort of identiteitskaart? Dus niet vergeten!


wat te doen in sevilla puerta de sevilla carmona

Carmona

Iets meer dan 20 kilometer van Sevilla ligt Carmona. Een kleine maar opvallende stad door zijn prachtige, cultureel erfgoed. Je vindt er veel overblijfselen van verschillende, oude culturen. Bijvoorbeeld het Romeinse necropolis en amfitheater, net iets buiten het kleine pittoreske centrum, of het Moorse fort Alcazar del Rey Don Pedro. Natuurlijk is Carmona ook voorzien van prachtige Katholieke kerken, bijvoorbeeld Iglesia de Santa Maria de la Asuncion. Prima te bereiken per (huur)auto of bus (openbaar vervoer).

website locatie


wat te doen in sevilla la mezquita cordoba

Jeréz en Córdoba

Vanuit Sevilla ben je met de trein in ongeveer 1 uur in Jeréz of Córdoba. Ook met een (huur)auto of de bus zijn deze steden goed te bereiken. Allebei leuke stadjes die een dagtrip waard zijn. Jeréz staat bekend om zijn sherry. Vergeet dan ook niet een van de bodega's te bezoeken voor een rondleiding en proeverij.

Córdoba is bekend om La Mezquita, destijds de tweede grootste moskee ter wereld, na Mekka. In het midden is een enorme kathedraal gebouwd (1523) nadat de Katholieken in 1236 Córdoba hebben herveroverd op de Moren. Een bijzonder imposant bouwwerk met een oppervlakte van 24.000 m2 en 850 zuilen die allen komen uit het Romeinse Itálica!

• Jeréz website locatie

• Córdoba website locatie


wat te doen in sevilla ronda witte dorpen

Ronda (witte dorpen, pueblos blancos)

Het schitterende, Middeleeuwse Ronda is, met de dorpen Grazalema en Arcos de Frontera, een van de bekendste witte dorpen (pueblos blancos) in Andalusië. Ronda is helaas met het openbaar vervoer lastig te bereiken. Het heeft geen treinstation en er gaan weinig bussen naar toe. Met een (huur)auto is het een mooie tocht door de bergen van ongeveer 2.5 uur. Bekijk dan gelijk de prachtige, kleinere, witte dorpen Benaocaz en Zahara met de nog authentieke Moorse sfeer. Ronda is een authentiek stadje aan de rand van een diepe kloof (El Tajo) wat zorgt voor spectaculaire uitzichten. El Tajo en Puente Nuevo mag en kan je natuurlijk niet missen. Overigens bevindt het mooiste witte dorp zich hier ver vandaan, Vejer de la Frontera, vlak bij Tarifa.

website locatie


wat te doen in sevilla el alhambra granada

Granada (El Alhambra)

Ook een prachtige stad en ongeveer 2.5 uur rijden vanaf Sevilla. Natuurlijk breng je dan een bezoek aan het indrukwekkende Middeleeuwse, Moorse paleis, El Alhambra en de bijgelegen tuinen van Generalife. El Alhambra is de grotere tegenhanger van Real Alcázar in Sevilla. Daarna lekker slenteren door de smalle straatjes (net rond het centrum) en genieten van een drankje waar je in Granada vaak nog een gratis tapa bij krijgt.

Kom liever niet op het uiterst toeristische en (te) prijzige Plaza de España midden in het centrum van Granada.

💡 Kaarten wel of niet online bestellen?

Bestel je kaarten online én ruim van te voren om de enorme lange wachtrijen of teleursteling (geen toegangsplaats meer beschikbaar) te voorkomen!

website locatie


wat te doen in sevilla romeria del rocio

El Rocío

El Rocío is de meest bekende bedevaartplaats. Jaarlijks bezoeken bijna een miljoen mensen El Rocío uit heel Andalusië, Spanje en daarbuiten. Elke Andalusische stad heeft eigen bedevaarten voor zijn patroonheilige, de heilige maagd of andere geliefd plaatselijke figuur. El Rocío heeft echter een bijzondere cultstatus en is veruit de meest belangrijkste en kleurrijkste bedevaartstocht (La Romería) met meer dan 100 broederschappen die elk jaar naar deze plaats komen. De bedevaart sluit aan bij de Semana Santa en de Feria de Abril en begint op zaterdag met de Heilige Rozenkrans en eindigt wanneer de Maagd komt terug in de kapel op maandagochtend. La Romería is een bedevaart van een week van passie, toewijding, traditie, emotie en plezier. El Rocío vindt zijn geschiedenis in de 13e eeuw toen in het moeras een koffer werd gevonden met daarin een Maria beeld. Op deze plaats is de kapel of gebedshuis la Ermita de la Virgen del Rocio gebouwd.

website locatie


wat te doen in sevilla parque nacional de donana

Parque Nacional de Doñana

Doñana is een groot nationaal natuurpark met enorme diversiteit aan schitterende landschappen wat een paradijs is voor vele zeldzame vogels in Europa. Het park is gelegen tussen en in de provincies Huelva, Sevilla en Cádiz, Doñana is een veelzijdig natuurlijk doolhof van land en water die moerassen, meren, beken, dennenbossen, duinen, stranden en kliffen vormen met meer dan 25 kilometer ongerept strand met hagelwit zand. Bonanza, Gallega, Ribetehilos en El Lucio del Cangrejo zijn duidelijke voorbeelden van de grootste lagunes in dit gebied en opvang bieden voor duizenden in- en uitheemse vogels. Om al dit moois te kunnen bekijken zijn diverse begeleide tours mogelijk. Een aanrader voor degene die graag gegrepen willen worden door moeder natuur.

website locatie


wat te doen in sevilla stranden zee sevilla

Stranden bij Sevilla

Wil je heerlijk naar het strand? Dan is Cádiz een goede optie. Een leuk, klein stadje met een mooi stranden. Zeker als je iets het centrum uit gaat (met de bus). Cádiz is zowel met de bus als met de trein goed te bereiken in ongeveer twee uur. Het dichtstbijzijnde mooie strand vanaf Sevilla is Matalascañas. Met de auto ben je er in een uur, met de bus doe je er wat langer over. De mooiste stranden liggen bij Huelva, genaamd El Puntil. Ook een uur rijden vanaf Sevilla. Meer stranddagen? Overweeg dan eens het schattige dorpje Conil de la Frontera of nog iets verder: het surfparadijs Tarifa met het prachtige witte dorp, Vejer de la Frontera. Maar waarom zo ver? Sevilla heeft ook mooie stranden.


Sevilla = Schitterend + Magisch + Verrassend + Bruisend!

Sevilla is schitterend, magisch, verrassend, bruisend en meer..! Sevilla biedt voor iedereen wat wils. Van jong tot oud(er) en is goed te doen voor minder validen. Heb je op onze website niet gevonden wat je zocht? Neem dan snel en vrijblijvend contact met ons op of lees meer op de volgende pagina:

Volgende pagina ❯❯

 
 
facebook instagram youtube whatsapp