Nederlands Vlaams Deutsch English (UK) English (US)

Evenementen, feesten en feestdagen in Sevilla

Sevilla kent veel feesten, nationale of regionale feestdagen, grootse evenementen en festivals die bol staan van tradities en folklore. Mensen van over de hele wereld komen hiervan genieten en beleven. Een ware ervaring. Hieronder de drie grootste en bekendste evenementen of festivals die echt een belevenis zijn:


wat te doen in sevilla los reyes magos drie koningen

Los Reyes Magos (Driekoningen) in Sevilla

Op 5 en 6 januari van ieder jaar wordt uitgebreid Driekoningen gevierd met lange optochten door de stad. Vanaf de mooie praalwagens wordt (heel veel) snoep en cadeautjes gegooid naar kinderen aan de kant van de weg. Ze vieren dat de drie Koningen uit het Oosten een bezoek brachten aan het pasgeboren kindje Jezus en als cadeaus goud, wierook en mirre gaven. Nu komen de Koningen met cadeaus voor de kinderen die lief zijn geweest. Wie stout is krijgt niet de roe, maar een zakje met zoete houtskool. Bakkers maken voor deze dag een speciale taart, el roscón de reyes, de ring van de koning. Wie de Koning in de taart vindt zal het hele jaar geluk hebben!


wat te doen in sevilla semana santa heilige week

Semana Santa (Heilige Week) in Sevilla

In Sevilla wordt in de week voor Pasen met enorme processies de lijdensweg van Jezus herdacht. Er zijn wel 70 processies te bewonderen. Onder begeleiding van een aangrijpend spelende fanfare en soms wel 5.000 mensen (per processie!) worden beelden van Jezus en Maria door de stad gedragen. Veel mensen raken geëmotioneerd bij het zien van de beelden en het horen van de dramatische muziek. De processies beginnen en eindigen allemaal bij de eigen parochie. Het officiële gedeelte gaat door het oude centrum, met als hoogtepunt de Kathedraal. De volledige broederschap met alles er op en eraan gaat door de Kathedraal heen! Sommige processies duren wel 12 uur lang. Dan maar hopen dat het niet gaat regenen want dan gaat de gehele processie niet door. Dat levert een gemeend en diep tranendal op bij de broeders... Vergeet ook niet het zoete brood te eten wat alleen verkrijgbaar is tijdens de Semana Santa: Torrijas!


wat te doen in sevilla feria de abril

Feria de Abril (Feest van april) in Sevilla

Sinds 1847 wordt het begin van de lente gevierd met de Feria de Abril (Kermis). Het is begonnen als veemarkt en nu de ultieme feestweek voor Sevillanen met wel vijf tot zes miljoen bezoekers in een week! De vrouwen lopen in mooie traditionele Flamencojurken en de mannen strak in pak inclusief hoed. Het terrein van de Feria staat vol met huisjes, casetas, waarin wordt gedanst, gegeten en gedronken. Ook is er een grote kermis met attracties. De opening is altijd de tweede maandagavond na Pasen. Het is traditie om die avond gefrituurde verse(!) vis (pescado frito) te eten. De feestweek wordt op zondag afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. De Feria is tevens de opening van het stierenvechterseizoen. Koninklijk detail: Koning Willem Alexander en Koningin Maxima hebben elkaar ontmoet op deze Feria de Abril in Sevilla. Wie weet wat jou kan overkomen tijdens je bezoek..?

💡 Boek onze Feria Special!

Deze happening kan je gewoonweg niet missen wanneer je deze week in Sevilla bent en de stad echt wil beleven. Boek daarom onze Feria Special.


wat te doen in sevilla feestdagen en vrije dagen

Feestdagen en vrije dagen in Sevilla

Spanje kent (veel) landelijke, regionale (provincies) en lokale (stad, dorp of streek) feestdagen of vrije dagen. Lokaal is het vaak afhankelijk van een traditioneel, groots evenement zoals Feria de Abril in Sevilla. Informeer dan ook goed wanneer er feest- en vrije dagen zijn. Je bent niet de eerste die, bijvoorbeeld, een dagtrip maakt naar Córdoba om de indrukwekkende Mezquita te bezoeken en voor een gesloten deur staat. Hieronder een aantal praktische links om je stedentrip te plannen:

Junta de Andalucia - Calendario laboral y fiestas locales
Ayuntamiento de Sevilla - Dias fiestas
Calendario laboral de Sevilla


Sevilla = Schitterend + Magisch + Verrassend + Bruisend!

Sevilla is schitterend, magisch, verrassend, bruisend en meer..! Sevilla biedt voor iedereen wat wils. Van jong tot oud(er) en is goed te doen voor minder validen. Heb je op onze website niet gevonden wat je zocht? Neem dan snel en vrijblijvend contact met ons op of lees meer op de volgende pagina:

Volgende pagina ❯❯

 
 
facebook instagram youtube whatsapp